понеділок, 21 березня 2011 р.

ВЕЛИКА НАША ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ




У переддень другої неділі Великого Посту у храмі Богородиці – Володарки України у місті Львові відбувся з’їзд Руху „Матері в молитві” Львівської Архиєпархії. У заході взяли участь близько семисот учасників.

Зустріч розпочалася спільною молитвою матерів згідно молитовного правила Руху, після якої у наміреннях учасниць з’їзду була відслужена Архиєрейська Свята Літургія, очолена Преосвященним Владикою Венедиктом (Алексійчуком). У слові зверненому до матерів Владика Венедикт, зокрема сказав: „Господь, слухає кожне слово, яке ми до нього промовляємо зосібна, бо молитва є способом буття з Богом, а це те, чого прагне людська душа, свідомо чи не свідомо. Сьогодні нас зібралося не двоє, чи троє, а досить таки багато. Тому нехай ваше буття з Богом промовляє також до інших. Боже благословення на всі ваші спільноти”.

Духівник Руху „матері в молитві” у Львівській Архиєпарії митрофорний протоієрей Михайло Димид відповів „Всі ми, які тут зібралися - хочемо Бога і тому ми молимося і очищуємо наше серце. Ми дуже раді, що сьогодні ми це робимо в церкві під проводом нашого Владики, бо Євхаристія очолена єпископом, є повнотою Церкви. Не тільки тієї організації, яку ми знаємо, але й як Тіла Христового. Ми просимо провадити нас і надалі, аби одного дня ми могли сповнити ціль нашого життя – побачити Бога. Але ми не хочемо побачити Його самі, ми є матерями, ми хочемо побачити його разом з нашими чоловіками та дітьми, з якими творимо одне тіло. Так що, велика наша відповідальність і велика віра”.

З посеред численних представництв та делегацій із різних куточків Львівської Архиєпархії УГКЦ на з'їзді "Матерів в молитві" була представлена також спільнота Храму Всіх Святих Українського Народу на чолі із слугинею Галиною-Марією Роздольською.





Немає коментарів:

Дописати коментар